در دوازدهمين جلسه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات مقرر شد که وزير ارتباطات ليست دستگاههاي دولتي که در اجراي دولت الکترونيک تعلل ميکنند را به رئيس جمهور ارائه کند.
ticnews - رضا باقري اصل، قائم مقام دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات، در تشريح جزئيات برگزاري دوازدهمين جلسه اين شورا و مصوبات آن، اظهار داشت: دوازدهمين جلسه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات با حضور اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهور و وزراي وزارتخانههاي مختلف و معاونان آنها به عنوان اعضاي اصلي شورا روز گذشته برگزار شد که در آن مقرر شد وزير ارتباطات نسبت به اعلام اسامي دستگاههايي که در اجراي يکپارچه توسعه دولت الکترونيک همکاري نميکنند به هيئت دولت اقدام کند.
وي ادامه داد: بر اين اساس مقرر شد دولت به فراخور تعلل و عدم تعلل دستگاههاي دولتي در اجراي پروژه دولت الکترونيک واکنش نشان دهد و اگر دستگاهي و يا فردي مانع اجراي توسعه دولت الکترونيک ميشود در مورد آن اتخاذ تصميم صورت گيرد.
باقري اصل با بيان اينکه اين جلسه با محوريت پرداختن به 11 موضوع برگزار شد، گفت: بر مبناي تکاليف قانوني بند ح ماده 68 قانون برنامه ششم توسعه، موضوع سامانه سلامت الکترونيک، معاملات الکترونيک و ماليات الکترونيک مطرح شده که در اين زمينه دستگاههاي مربوطه و دبيرخانه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات گزارش عملکرد خود را ارائه کردند و در اين موارد، مصوباتي داشتيم.
زمان بندي اجراي نسخه الکترونيک تا 2 ماه آينده مشخص ميشود
قائم مقام دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات درباره مصوبات اين شورا در اجراي سلامت الکترونيک گفت: در اين جلسه بر اساس گزارشي که وزارت بهداشت در خصوص سلامت الکترونيک ارائه کرد، مقرر شد با تشکيل کارگروه بخش سلامت الکترونيک، تمامي شاخصهاي ارزيابي عملکرد تحقق سلامت الکترونيک بر اساس تکاليف قانون برنامه ششم توسعه تصويب شود.
وي افزود: اين گزارش شامل تمامي دسترسيها ميشود به نحوي که تمامي خدمات الکترونيک حوزه سلامت براي کليه ذينفعان را پوشش دهد. در اين راستا 4 پروژه کليدي به تصويب رسيد که بخش استحقاق سنجي يکي از اين پروژهها است. پروژههاي ديگر نيز به ارائه نسخه الکترونيک و نسخه پيچي الکترونيکي و نيز رفع همپوشاني بيمهها و نظام ارجاع و در نهايت رسيدگي الکترونيکي به اسناد پزشکي مربوط ميشود.
باقري اصل تاکيد کرد: در اين مصوبه مقرر شد که کارگروه ظرف مدت 2 ماه زمان بندي اجراي پروژهها را تصويب و برنامه مدنظر را ارائه کند. در همين حال بايد ميزان تحقق اين پروژهها تا سال 1400 به دبيرخانه شوراي اجرايي فناوري اطلاعات براي ارائه به شورا، دولت و شوراي عالي فضاي مجازي اعلام شود.
دستگاههاي اجرايي ظرف 6 ماه بايد به پايگاه موديان مالياتي متصل شوند
قائم مقام دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات در مورد مصوبات مربوط به موضوع ماليات الکترونيک نيز گفت: در خصوص تحقق اين موضوع در شورا 3 مصوبه به تصويب رسيد. يکي از مصوبات به اعلام دستگاههايي مربوط ميشود که همکاري لازم را با پايگاه موديان مالياتي بر مبناي ماده 169 قانون ماليات نداشتند بر ميگردد. بر اين اساس مقرر شد دستگاههاي اجرايي ظرف 6 ماه به پايگاه موديان مالياتي متصل شوند.
وي گفت: يکي ديگر از پروژههاي کليدي اين بخش با توجه به الکترونيکي شدن اظهارنامههاي مالياتي، رسيدگي و مميزي الکترونيکي است که مقرر شد اين طرح با شدت بيشتري انجام و پيگيري شود. در نهايت موضوع اخذ الکترونيکي ماليات است تا بتوان شاخصهاي تسهيل و بهبود فضاي کسب و کار را به شکل بهتري پوشش دهيم.
باقري اصل اضافه کرد: در حوزه معاملات دولتي و سامانه ستاد (سامانه تدارکات الکترونيک دولت) نيز مصوباتي مربوط به اينکه تعامل اين سامانه با ساير سامانههاي الکترونيک چگونه باشد و چگونه تأمين کنندگان کالا و خدمات از جمله اصناف، وارد سامانه شوند داشتيم. در همين حال موضوع فرايندهاي معاملات براي رقابتي تر شدن قيمت تمام شده کالا و خدمات مطرح شد.
اجازه مشارکت بخش غيردولتي در پروژههاي دولت الکترونيک صادر شد
عضو هيئت عامل سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به ميزان اجراي 23 پروژه اولويت دار حوزه دولت الکترونيک که در جلسه قبلي شوراي اجرايي فناوري اطلاعات مصوب شده بود، گفت: گزارش پيشرفت اين پروژهها در شوراي اجرايي مطرح شد و در اين زمينه نيز شورا به تمامي 23 پروژه اولويت دار به علاوه پروژههايي که سند ملي و مصوبهاي از يک نهاد بالادستي داشتند، اجازه داد که به صورت مشارکت با بخش غيردولتي به مصوبه قبلي شوراي اجرايي فناوري اطلاعات الحاق شوند. به اين معني که براي اين 23 پروژه اولويت دار مصوبه 9 ارديبهشت 97 هيئت دولت به علاوه ساير پروژههايي که مصوبه ملي داشته باشند، اجازه مشارکت بخش غيردولتي با فرايندي که مصوبه شوراي اجرايي دارد، صادر شده است.
بلوغ الکترونيک دستگاههاي دولتي به 65 درصد رسيد
قائم مقام دبير شوراي اجرايي فناوري اطلاعات افزود: گزارش پيشرفت دستگاههاي اجرايي در پنجمين دوره ارزيابي عملکرد آنها در حوزه دولت الکترونيک نيز ارائه شد که به زودي اين گزارش منتشر ميشود. در اين گزارش ميزان رشد دستگاههاي اجرايي نسبت به 6 ماه گذشته مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد که دستگاههاي اجرايي در زمينه بلوغ الکترونيک از 60 درصد به 65 درصد رسيده و تعداد دستگاهها نيز از 93 دستگاه به 105 دستگاه افزايش پيدا کرده است.
باقري اصل گفت: در اين جلسه وزارت ارتباطات نيز گزارشي از 3 سامانه الکترونيکي شامل مرکز ملي تبادل اطلاعات، دولت همراه و دادههاي باز و سامانه دسترسي آزاد به اطلاعات که جز 23 پروژه اولويت دار محسوب ميشود ارائه داد. در مورد اتصال دستگاههاي دولتي به مرکز ملي تبادل اطلاعات، به غايبان GSB به مدت 6 ماه زمان داده شد که سرويسهاي خود را براي اتصال به اين مرکز ارائه کنند. همچنين وزارت ارتباطات مکلف شد ظرف مدت دو ماه دستورالعمل اتصال، هم بندي و معماري دستگاهها را تهيه و ابلاغ کند.
منبع: مهر